Tørre krydderurter

Tørring af krydderurter i Excalibur dehydrator sikrer det bedste resultat sammenlignet med andre metoder, på grund af den kontrollerede temperatur og luftcirkulation gennem processen.

For at garantere det bedste resultat skal nogle grundregler overholdes: 

  • Krydderurter skal altid dehydreres adskildt fra andre madvarer, da fugt fra det andre madvarer kan ødelægge krydderurterne.
  • Den maksimale temperatur til at tørre krydderurter skal aldrig overstige 41°C, for at bevare krydderurternes egenskaber:
    Der forsvinder dyrebare æteriske olier, hvis de får for meget varme!
  • Ved dehydrering af frø skal frøene fryses i 48 timer før dehydrering, for at sikre mod insektangreb.
  • Før man går i gang med dehydrering: vask krydderurterne grundigt i koldt vand. Lad vandet sive fra og tør urterne yderligt med et viskestykke således, at de friske urter er så tørre som muligt ved starten dehydreringen.
  • Forvarm dehydratoren til 35°C og spred urterne på bakkerne. Sørg for, at urterne ikke ligger alt for tæt, for at sikre god luftcirkulation under dehydreringen.
  • Ved dehydrering af store bundter: fjern hver anden bakke for at sikre den bedste luftcirkulation. Undgå kontakt mellem bakkerne.
  • De færdige urter skal være rynket og sprøde.
  • Fjern urterne fra dehydratoren med det samme når de er tørre. Overdehydrering vil reducere urternes egeskaber.
  • Opbevar tørrede urter i lufttæt glas, et mørkt og køligt sted.