Sunde skumfiduser

Ingredienser: Bananer Mælkechokolade Skræl bananerne og dehydrer dem hele ved 57°C indtil bananerne er skrumpet ind – men ikke er knastørre: Omkring 6-8 timer. Tag dem ud og skær dem i mindre ...
Læs mere

Kiwi

Skræl kiwierne og skær i skiver af 2-3 mm. Tør ved 57°C, mellem 10-18 timer. Vil du lave kiwi-pulver, så skal de være helt tørre. Pulveriseret tør kiwi kan brugs i konfekter, sauce, topping i y...
Læs mere

Blåbær

Brug altid friske, faste og modne bær Vask blåbærrene. Tørres de som hele bær, skal de "checkes" først ved dyppe dem i kogende vand i 15-30 sekunder. Se under "Checkning"  Dehydrer ved 57°C ...
Læs mere

Jordbær

Jordbærene skal være faste og modne. Vask forsigtigt og fjern blade og dårlige dele. Skær hver jordbær i kvarte eller sjettedele Dehydrer ved 57°C, mellem 7-15 timer, indtil de er læderagtige – e...
Læs mere

Rabarber

Fjern bladene og vask stilkene. Skær stilkene i små stykke af 1 cm i længth. Dehydrer ved 57°C, mellem 6-10 timer, indtil den er læderagtig. Tørret rabarber er rigitig god til sauce og bagværk,...
Læs mere

Bananer

Bananer er den hurtigste og nemmeste frugt at dehydrere. Faste og modne bananer er bedst til dehydrering.Og bananer med brune pletter på skrællen giver det sødeste resultat. Undgå både at bruge alt ...
Læs mere

Abrikoser

Vask abrikoserne Halver dem, fjern stenene. De må gerne halveres igen efterfølgende. Forbehandling er ikke nødvendigt, men se evt. under Forbehandling af abrikoser dehydrer ved 57°C mellem 20- 28...
Læs mere

Æbler

Vask og udkern æblerne. Brug mandolin til at skære æblerne i tynde ensartede stykker. Forbehandling er ikke nødvendigt, men er der ønsker om dette: se Forbehandling Tør ved 57°C Dehydreringstide...
Læs mere

Soltørrede cherrytomater

Cherrytomater – så mange som muligt – halveres og lægges med den brede side opad. Drysses med oregano (tørret eller frisk) og evt. salt. Tørres ved 68°C i 8-12 timer. Jo længere tid de får, jo læng...
Læs mere

Tomat- og grøntsagsplader

Små cherry tomater er bedst egnet til at lave plader af. Vask tomaterne og fjern stilken. Purer i blenderen. Start med et par enkelte tomater for at lette blendningen. Tilsæt løg, grøn/rød p...
Læs mere

Søde tomatplader

Små cherrytomater er bedst egnet til læder. Pladerne har en meget stærkere tomatsmag end friske tomater. Vask tomaterne og fjern stilken.  Purer i blenderen: Start med få stykker tomater til...
Læs mere

Selleri

Rens sellerien og fjern bladene. Skær stilken i 1-2 mm tynde skiver (man kan brug mandolin). Fjern de seje fibre undervejs. Dehydrer ved 52°C, i 3-7 timer, indtil de er sprøde. Tørret selleri k...
Læs mere

Squash /Zucchini

Brug unge squash uden kerner!Ellers har de ikke så frisk en smag. Hvis du bruger gamle squash, skal kernerne fjernes. Gamle squash har ikke friske smag, men de kan bruges til bageværk og suppe. Va...
Læs mere

Kålrabi

Vask kålrabien og skræl den. Skær kålrabien i 1-2 mm tynde skiver. Dehydrer kålrabien ved 52°C i 8-12 timer, indtil kålrabien er læderagtig. Tørret kålrabi kan være en erstatning til vandkastan...
Læs mere

Savoy og Rødkål

Hvidkål er ikke så godt til dehydrering. Brug kun frisk kål.  Vask kålen og fjern de yderste blade. Halver kålen og skær til 2-3 mm tynde strimler. Du kan bruge rivejern eller foodproccesor. ...
Læs mere

Broccoli

Brug kun helt friske og tæt grønne buketter. Broccolibuketter med synlige blomster på er for gamle til tørring. Vask broccolien grundigt. Dyp broccolien i saltvand i 10 minutter for at f...
Læs mere

Smørbønner

Denne opskrift kan bruges til friske bønner. Skræl bønnerne. Fjern også den indre skin, så kun den grønne kerne er tilbage. Smørbønner kan forbehandles med blanchering. (Se dette) Dehydrer ved 52...
Læs mere

Asparges

Asparges har kort hyldeliv, så dehydrer aspargesen med det samme. Vask aspargesen og fjern den hårde ende. Skær den i 1 cm lange skiver. Hvis det ønskes kan aspargesen forbehandles med blancherin...
Læs mere

Artiskok

Det er kun hjertet der skal dehydreres. Vask og fjern bladene så kun hjertet er tilbage. Halver hjertet. Kan forbehandles med blanchering, hvis ønskes. (Se dette) Dehydrer ved 52°C i 8-12 timer. ...
Læs mere

Majroe og Kålroe

Vask og skræl majroen, den grønne top kan dehydreres separat. Skær den i 2-3 mm skiver, eller små terninger. Hvis det ønskes kan den forbehandles med blanchering. (Se dette) Dehydrer ved 52°C i 8...
Læs mere

Græskar

Skær græskarret i små stykker og fjern kernerne og fibrene. Bag eller damp græskarret indtil mørt. For dampning: se under blanchering Skrab kødet fra skallen og purér i blenderen Kom ikke krydder...
Læs mere

Majskerner

Til denne opskrift bruger du friske majskerner fra kolben. Damp kolben indtil mælken er blevet fast. Test ved at fjerne et par kerner. Når der ikke kommer mælk ud, er majsen klar. Fjern kernerne f...
Læs mere

Rodfrugtchips

Skræl forskellige rodfrugter (f.eks. knoldselleri, pastinak, kartolfer, rødbeder og gulerødder) i tynde skiver. Brug for eksempel en kartoffelskræller, et skivejern eller mandolinjern. Lad skiverne ...
Læs mere

Grønkålschips

Man kan overhovedet ikke lade være med at spise dem – uanset konsekvenserne – så på dén måde er disse chips værre end almindelig chips. I det mindste er det sunde chips... Bemærk, at grønkålen ...
Læs mere

Mint

Den bedste tid på året til at samle og tørre mynteblade er tidligt på sommeren. Spred bladene på bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil bladende er tørre og sprøde og kan smuldre i hånden. Tør myn...
Læs mere

Merian

Børst bladene rene, fjern beskadigede blade. Lad vær med at vaske bladene i vand! Spred bladene ud på bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil bladene er så tørre og sprøde, at de kan smuldre i hånden....
Læs mere

Løvestikke

Børst bladene rene. Skil bladene fra stilken. Stilken kan hakkes i små stykker. Dehydrer bladene og stilken ved 35°C, indtil de er tørre og sprøde. Løvstikke er en meget aromatisk krydderurt og...
Læs mere

Citrongræs/ Citronverbena/ Citronmelisse

Store blade kan skæres i små stykker. Spred bladene på bakkerne. Dehydrer ved 35°C indtil bladene er tørre og sprøde. Køl bladene før opbevaring.Citrongræs skal helst vakuumeres for opbevaring! ...
Læs mere

Peberrod

Fjern toppen og vask peberroden grundigt. Riv eller skær peberroden i små stykker (cirka 1-2 mm tykke). Spred stykkerne på bakkerne. Dehydrer ved 41°C i 1 time og derefter ved 54°C indtil de er t...
Læs mere

Hvidløg

Skræl hvidløget og hak det fint. Spred hvidløget på bakkerne. Hvis stykkerne er for små skal bakkerne påklædes med Paraflexx Dehydrer ved 41°C indtil stykkerne er sprøde. Den tørre hvidløg...
Læs mere

Dild

  1. Fjer bladene fra stilken.
  2. Spred bladene i et tyndt lag over bakkerne.
  3. Dehydrer ved 41°C, indtil de er sprøde og smuldrende.
Læs mere

Purløg

  1. Skær de aflange blade i 2-3 mm lange stykker.
  2. Spred et tyndt lag på bakkerne.
  3. Dehydrer ved 35°C, indtil de er sprøde.
Læs mere

Kørvel

Kørvel kan dehydreres i små bundter. Fjern hver anden bakke fra dehydratoren. Spred de små bundter i tyndt lag over bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil de er sprøde og smuldrende. Vend bundterne ...
Læs mere

Laurbærblade

Pluk bladene fra grenene Spred dem på bakkerne, så de ikke rører hinanden. Dehydrer ved 35°C indtil de er tørre og sprøde. Laurbærblade bliver ikke rynkede når de er tørre! Opbevare de hele blade...
Læs mere

Basilikum

Basilikumblade skal tørres så snart de er høstet, fordi de visner så hurtigt. Vask bladene grundigt og tør dem forsigtigt i et viskestykke. Våde blade kan give brune farver under dehydrering. Fjer...
Læs mere

Svampe (herunder champignon)

Svampene skal være friske, når de skal dehydreres. Rengør svampene for sand, jord og blade. Nogle arter svampe må ikke vaskes i vand, da smagsstofferne er opløselige i vand: De skal rengøres med en...
Læs mere