Tomat- og grøntsagsplader

Små cherry tomater er bedst egnet til at lave plader af. Vask tomaterne og fjern stilken. Purer i blenderen. Start med et par enkelte tomater for at lette blendningen. Tilsæt løg, grøn/rød p...
Læs mere

Søde tomatplader

Små cherrytomater er bedst egnet til læder. Pladerne har en meget stærkere tomatsmag end friske tomater. Vask tomaterne og fjern stilken.  Purer i blenderen: Start med få stykker tomater til...
Læs mere

Selleri

Rens sellerien og fjern bladene. Skær stilken i 1-2 mm tynde skiver (man kan brug mandolin). Fjern de seje fibre undervejs. Dehydrer ved 52°C, i 3-7 timer, indtil de er sprøde. Tørret selleri k...
Læs mere

Squash /Zucchini

Brug unge squash uden kerner!Ellers har de ikke så frisk en smag. Hvis du bruger gamle squash, skal kernerne fjernes. Gamle squash har ikke friske smag, men de kan bruges til bageværk og suppe. Va...
Læs mere

Kålrabi

Vask kålrabien og skræl den. Skær kålrabien i 1-2 mm tynde skiver. Dehydrer kålrabien ved 52°C i 8-12 timer, indtil kålrabien er læderagtig. Tørret kålrabi kan være en erstatning til vandkastan...
Læs mere

Savoy og Rødkål

Hvidkål er ikke så godt til dehydrering. Brug kun frisk kål.  Vask kålen og fjern de yderste blade. Halver kålen og skær til 2-3 mm tynde strimler. Du kan bruge rivejern eller foodproccesor. ...
Læs mere

Broccoli

Brug kun helt friske og tæt grønne buketter. Broccolibuketter med synlige blomster på er for gamle til tørring. Vask broccolien grundigt. Dyp broccolien i saltvand i 10 minutter for at f...
Læs mere

Smørbønner

Denne opskrift kan bruges til friske bønner. Skræl bønnerne. Fjern også den indre skin, så kun den grønne kerne er tilbage. Smørbønner kan forbehandles med blanchering. (Se dette) Dehydrer ved 52...
Læs mere

Asparges

Asparges har kort hyldeliv, så dehydrer aspargesen med det samme. Vask aspargesen og fjern den hårde ende. Skær den i 1 cm lange skiver. Hvis det ønskes kan aspargesen forbehandles med blancherin...
Læs mere

Artiskok

Det er kun hjertet der skal dehydreres. Vask og fjern bladene så kun hjertet er tilbage. Halver hjertet. Kan forbehandles med blanchering, hvis ønskes. (Se dette) Dehydrer ved 52°C i 8-12 timer. ...
Læs mere

Majroe og Kålroe

Vask og skræl majroen, den grønne top kan dehydreres separat. Skær den i 2-3 mm skiver, eller små terninger. Hvis det ønskes kan den forbehandles med blanchering. (Se dette) Dehydrer ved 52°C i 8...
Læs mere

Græskar

Skær græskarret i små stykker og fjern kernerne og fibrene. Bag eller damp græskarret indtil mørt. For dampning: se under blanchering Skrab kødet fra skallen og purér i blenderen Kom ikke krydder...
Læs mere

Majskerner

Til denne opskrift bruger du friske majskerner fra kolben. Damp kolben indtil mælken er blevet fast. Test ved at fjerne et par kerner. Når der ikke kommer mælk ud, er majsen klar. Fjern kernerne f...
Læs mere

Rodfrugtchips

Skræl forskellige rodfrugter (f.eks. knoldselleri, pastinak, kartolfer, rødbeder og gulerødder) i tynde skiver. Brug for eksempel en kartoffelskræller, et skivejern eller mandolinjern. Lad skiverne ...
Læs mere

Grønkålschips

Man kan overhovedet ikke lade være med at spise dem – uanset konsekvenserne – så på dén måde er disse chips værre end almindelig chips. I det mindste er det sunde chips... Bemærk, at grønkålen ...
Læs mere