Brug kun helt friske og tæt grønne buketter. Broccolibuketter med synlige blomster på er for gamle til tørring.

  1. Vask broccolien grundigt.
  2. Dyp broccolien i saltvand i 10 minutter for at fjerne gemt insekter og æg (1 tsk. salt opløst i 1 Liter vand).
  3. Vask grundigt broccolien igen og del broccolibuketten i tynde aflange skiver, eller del de små buketter i 1/4.
  4. Hvis broccolien ønskes forbehandlet med blanchering. Se Blanchering
  5. Dehydrer ved 52°C i 10-14 timer.

Tørret broccoli kan bruges i sovs og suppe. Som dehydreret kan det bruges som frisk broccoli i tærter og bageværk.

Tørret broccoli kan tages på friluftsaktiviteter som vandring, cykling eller andet, hvor det kan sammenblandes med andre tørrede grøntsager til mættende og spændende letvægtsretter, der kan nydes langt væk fra indkøbsmuligheder.