Små cherry tomater er bedst egnet til at lave plader af.
- Vask tomaterne og fjern stilken.
- Purer i blenderen. Start med et par enkelte tomater for at lette blendningen.
- Tilsæt løg, grøn/rød peberfrugt og hvidløg, efter smag og purer godt sammen.
Hvis det er første gang, så prøv dig frem, f.eks. 1 lille løg, 1 grøn/rød peber frugt og 1 fed hvidløg per 8 dl. tomat pure. - Spred et tyndt lag pure på bakker beklædt med Paraflexx
- Dehydrer ved 57°C mellem 8-10 timer, indtil sprød og kan nemt pilles ud fra paraplexx.
Tomat- og grøntsagsplader kan spises som snack, men kan også pulveriseres og bruges som koncentrat til tomatsauce, hvor du rører op med lidt vand.
Pladerne er virkeligt gode at tage med til friluftsaktiviteter, som f.eks. vandreture, hvor reduktion af vægt og rumfang har betydning.