Mint
Den bedste tid på året til at samle og tørre mynteblade er tidligt på sommeren. Spred bladene på bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil bladende er tørre og sprøde og kan smuldre i hånden. Tør myn...Merian
Børst bladene rene, fjern beskadigede blade. Lad vær med at vaske bladene i vand! Spred bladene ud på bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil bladene er så tørre og sprøde, at de kan smuldre i hånden....Løvestikke
Børst bladene rene. Skil bladene fra stilken. Stilken kan hakkes i små stykker. Dehydrer bladene og stilken ved 35°C, indtil de er tørre og sprøde. Løvstikke er en meget aromatisk krydderurt og...Citrongræs/ Citronverbena/ Citronmelisse
Store blade kan skæres i små stykker. Spred bladene på bakkerne. Dehydrer ved 35°C indtil bladene er tørre og sprøde. Køl bladene før opbevaring.Citrongræs skal helst vakuumeres for opbevaring! ...Peberrod
Fjern toppen og vask peberroden grundigt. Riv eller skær peberroden i små stykker (cirka 1-2 mm tykke). Spred stykkerne på bakkerne. Dehydrer ved 41°C i 1 time og derefter ved 54°C indtil de er t...Hvidløg
Skræl hvidløget og hak det fint. Spred hvidløget på bakkerne. Hvis stykkerne er for små skal bakkerne påklædes med Paraflexx Dehydrer ved 41°C indtil stykkerne er sprøde. Den tørre hvidløg...Dild
- Fjer bladene fra stilken.
- Spred bladene i et tyndt lag over bakkerne.
- Dehydrer ved 41°C, indtil de er sprøde og smuldrende.
Purløg
- Skær de aflange blade i 2-3 mm lange stykker.
- Spred et tyndt lag på bakkerne.
- Dehydrer ved 35°C, indtil de er sprøde.