Mint

Den bedste tid på året til at samle og tørre mynteblade er tidligt på sommeren. Spred bladene på bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil bladende er tørre og sprøde og kan smuldre i hånden. Tør myn...
Læs mere

Merian

Børst bladene rene, fjern beskadigede blade. Lad vær med at vaske bladene i vand! Spred bladene ud på bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil bladene er så tørre og sprøde, at de kan smuldre i hånden....
Læs mere

Løvestikke

Børst bladene rene. Skil bladene fra stilken. Stilken kan hakkes i små stykker. Dehydrer bladene og stilken ved 35°C, indtil de er tørre og sprøde. Løvstikke er en meget aromatisk krydderurt og...
Læs mere

Citrongræs/ Citronverbena/ Citronmelisse

Store blade kan skæres i små stykker. Spred bladene på bakkerne. Dehydrer ved 35°C indtil bladene er tørre og sprøde. Køl bladene før opbevaring.Citrongræs skal helst vakuumeres for opbevaring! ...
Læs mere

Peberrod

Fjern toppen og vask peberroden grundigt. Riv eller skær peberroden i små stykker (cirka 1-2 mm tykke). Spred stykkerne på bakkerne. Dehydrer ved 41°C i 1 time og derefter ved 54°C indtil de er t...
Læs mere

Hvidløg

Skræl hvidløget og hak det fint. Spred hvidløget på bakkerne. Hvis stykkerne er for små skal bakkerne påklædes med Paraflexx Dehydrer ved 41°C indtil stykkerne er sprøde. Den tørre hvidløg...
Læs mere

Dild

  1. Fjer bladene fra stilken.
  2. Spred bladene i et tyndt lag over bakkerne.
  3. Dehydrer ved 41°C, indtil de er sprøde og smuldrende.
Læs mere

Purløg

  1. Skær de aflange blade i 2-3 mm lange stykker.
  2. Spred et tyndt lag på bakkerne.
  3. Dehydrer ved 35°C, indtil de er sprøde.
Læs mere

Kørvel

Kørvel kan dehydreres i små bundter. Fjern hver anden bakke fra dehydratoren. Spred de små bundter i tyndt lag over bakkerne. Dehydrer ved 35°C, indtil de er sprøde og smuldrende. Vend bundterne ...
Læs mere

Laurbærblade

Pluk bladene fra grenene Spred dem på bakkerne, så de ikke rører hinanden. Dehydrer ved 35°C indtil de er tørre og sprøde. Laurbærblade bliver ikke rynkede når de er tørre! Opbevare de hele blade...
Læs mere

Basilikum

Basilikumblade skal tørres så snart de er høstet, fordi de visner så hurtigt. Vask bladene grundigt og tør dem forsigtigt i et viskestykke. Våde blade kan give brune farver under dehydrering. Fjer...
Læs mere

Svampe (herunder champignon)

Svampene skal være friske, når de skal dehydreres. Rengør svampene for sand, jord og blade. Nogle arter svampe må ikke vaskes i vand, da smagsstofferne er opløselige i vand: De skal rengøres med en...
Læs mere