Svampene skal være friske, når de skal dehydreres.

  1. Rengør svampene for sand, jord og blade. Nogle arter svampe må ikke vaskes i vand, da smagsstofferne er opløselige i vand: De skal rengøres med en børste.
  2. Fjern eventuelt stokken (stilken), hvor det er nødvendigt, Hvis du skal tørre vilde svampe, så kan der være mange orm i stokken.
  3. Skær store svampe i 2-3mm tynde skiver, små svampe kan tørres hele.
  4. Dehydrer ved 52°C, mellem 3-7 timer. Meget fugtige svampe skal have længere tid.

Tørrietiden er meget afhængig af arten af svampene og af deres indre fugtprocent. Små svampe som Tragtkantarel, Pigsvamp og Trompetsvamp  skal være helt knastørre for opbevaring. Bid i et stykke for at vurdere.
Hvis der er den mindste sejhed i  svampen skal de have længere tid!

Champignoner og Karl Johan  er mere læderagtige når de bliver tørre.

Man kan brug tørrede svampe i næsten alt: fra omeletter til suppe og saucer.

Svampe skal udblødes i kogende vand i ca. 20 minutter før de skal bruges igen!