Bananer er den hurtigste og nemmeste frugt at dehydrere.
Faste og modne bananer er bedst til dehydrering.
Og bananer med brune pletter på skrællen giver det sødeste resultat.
Undgå både at bruge alt for overmodne og grønne bananer.
- Skræl bananen og skær til 1/4 cm tynde skiver.
- Forbehandling er ikke bydende nødvendig, men se eventuelt under Forbehandling.
- Tør ved 57°C i 6-10 timer, afhæng af bananernes modenhed, luftfugtighed og hvor tør man vil have det
Bananer har en komplementær-smag!
Prøv at drysse bananerne med lidt fintskåret persille; men helst så sent som muligt i tørreprocessen, så persillen ikke mister smagen!
Temperaturen bør efterføglende sænkes til 35°C.
Tørrede bananer kan spises som chips eller i müsli.
De kan bruges i kager, småkager og brød.
Se også opskriften: Sunde Skumfiduser